FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Bordpladeguide

Når du vælger at få lavet nyt eller at renovere dit køkken kan det være svært at beslutte hvilken type bordplade man skal vælge. Der er mange materialer at vælge imellem som alle har forskellige udtryk, styrker og svagheder. Når du køber en ny bordplade har du formodentlig en forventning om at få glæde af den i mange år. Det er derfor vigtigt at du overvejer din daglige brug af køkkenet samt de forskellige egenskaber som din bordplade skal have.

Fordele og ulemper ved en stålbordplade?

5mm. massivt stål

Generelt: En køkkenbordplade i 5 mm. massivt stål er det ultimative arbejdsbord til køkkenet. Det kan tåle stort set alt og kræver absolut ingen vedligeholdelse. Du kan endda tage en bradepande direkte ud af ovnen, eller varme gryder og pander og stille direkte på bordpladen uden at skulle være nervøs for at efterlade mærker. Rustfrit stål er desuden utroligt rengøringsvenligt da det er en lukket overflade samtidig med at man med en isvejst vask slipper for irriterende snavs samlende overgange. Overfladiske ridser kan ikke undgås men ses af mange som en del af charmen.

Fordele: Nemt at rengøre lukket overflade, vasken kan svejses i. Kan tåle varme. Kræver ingen vedligeholdelse. Utrolig stærkt.

Ulemper: Overfladeridser.

1,5 mm. stål m. trækerne

Generelt: En køkkenbordplade i 1,5 mm. rustfrit stål er et godt arbejdsbord. Rustfrit stål er utroligt rengøringsvenligt da det er en lukket overflade samtidig med at man med en isvejst vask slipper for irriterende snavs samlende overgange. En bordplade i 1,5 mm. stål med trækerne kan dog ikke tåle varmen fra gryder og pander da limen som holder træpladen derved slipper og man risikerer at stålet slår en bule. Den tynde godstykkelse på stålet gør også at man risikerer buler hvis der skulle falde noget tungt på pladen. Overfladiske ridser kan ikke undgås men ses af mange som en del af charmen.

Fordele: Nemt at rengøre med en lukket overflade, vasken kan svejses i. Kræver ingen vedligeholdelse.

Ulemper: Kan ikke tåle varme. Det tynde stål gør den mere sårbar overfor buler. Overfladeridser.

Fordele og ulemper ved en Corian bordplade

Generelt: Corian er et materiale med mange muligheder som fås i mange farver og varianter. Ikke alle farver er dog lige egnede til bordplader. Corian kan blive svejst sammen og slebet så man får usynlige samlinger. I Corian kan der isvejses en Corian vask så man slipper for irriterende snavs samlende overgange. Corian har desuden en lukket overflade som gør at det er rengøringsvenligt og vedligeholdelsesfrit.

Fordele: Usynlige samlinger. Kan altid repareres ved skader. Nemt at rengøre med en lukket overflade. Vasken kan svejses i. Kræver ingen vedligeholdelse.

Ulemper: Kan ikke tåle varme.

Fordele og ulemper ved en granit bordplade

Generelt: Granit er et naturprodukt som fås i et væld af varianter hvor ikke to plader er ens. Fordi granit er et naturprodukt har det aldrig en helt lukket overflade Der vil altid være minimale sprækker eller luftlommer i stenen. Det skal derfor jævnligt mættes med sæbespåner eller andre plejemidler for at undgå at diverse fedtstoffer trænger ind i pladen.

Fordele: Unik bordplade. Mindre skader kan repareres

Ulemper: Kan ikke tåle varme. Åben overflade som kræver nogen vedligeholdelse. Svage punkter.

Fordele og ulemper ved en træ bordplade

Generelt: Træbordplader fås i mange varianter fra lyst til mørkt træ. Træ er et sart materiale med e åben overflade som dog med den rigtige behandling bliver mere modstandsdygtigt. Man skal derfor være forberedt på at det ofte skal behandles og plejes med olie og lak. Træbordplader tåler ikke varme. Træ tåler ikke vand igennem længere tid det kan trænge ind i træet og er generelt udsat overfor misfarvninger.

Fordele:

Ulemper: Åben overflade som kræver en del vedligeholdelse, Kan ikke tåle varme. Kan ikke tåle vand over længere tid.

Kan mindre ridser fjernes?

Mindre ridser i bordpladen kan nemt fjernes med et rengøringsmiddel som indeholder slibemiddel. Dette kan fx være; flydende skurecream. Hvordan?

  • Der påføres slibemidlet på en fugtig klud og aftørres langs med sliberetningen på bordpladen.
  • Tør grundigt efter, dette skal ske først med en ren opskyllet klud og derefter med en tør klud.
  • HUSK: Puds altid i sliberetningen.

Hvorfor løber vandet langsomt ud af min Quooker?

  • Dette kan skyldes at din vandforsyning til din Quooker beholder er reduceret, grundet kalk eller snavs.
  • Tjek vandtrykket.

Er det ikke farligt med kogende vand i Quookeren ?

Quooker hanen er fastmonteret i bordpladen og har funktion tryk og drej mekanismen og tuden er isoleres, hvilket gør at den er børnesikret.
Vandet som kommer ud af Quooker kommer med et let spray blandet med luft. Hvilket yderligere mindsker risikoen for skoldning.

Hvordan vedligeholder du en kogende vandhane?

Hanesien skal hyppigt afkalkes i den kogende vandhane. Dette gøres ved at afmonter sien og derefter lægges sien i blød i eddike eller eddikesyre, til al kalken opløses.

Med tiden vil der opleves, at gennemstrømning af vandet vil blive mindre, hvilket er et tegn på, at filteret skal skiftes eller beholderen skal tømmes for kalk. Hvor ofte dette skal foretages, afhænger at modellen, brugen af din Quooker, samt af hårdhedsgraden på vandet i det område du bor i. efter 2-4 vil det typisk være tid til at få et serviceeftersyn af din Quooker, dette kan selv gøres eller en tekniker kan se på det.

Er der noget en Corianbordplade ikke kan tåle?

Varme! Corianbordpladen er modstandsdygtig over for varme op til ca. 100°. Derfor bør der altid anvendes en afsætningsplade, så man ikke sætter varme gryder og lignende direkte på bordpladen. En meget varm gryde kan skade de fleste overflader. Skær ikke med en skarp kniv direkte på Corian bordplade, da det kan skade overfladen.
Husk derfor et skærebræt. Som alle materialer kan Corian få ridser.

Hvor let ridses en stålbordplade?

En stålbordplade er hygiejnisk, da den er nem at rengøre og vedligeholde. Samtidig er en den ekstra holdbar men kan stadig ridses relativt nemt, men det er en naturlig ting ved at have en stålbordplade. Med tiden vil stålpladen opnå patina, hvilket sker i form af ridser, men dette er kun med til at gøre pladen flottere.

Hvad er Corian

DuPont™ Corian® er et kompositmateriale bestående af 2/3 naturlige mineraler og 1/3 akrylharpiks og pigmenter som er blandet til et ekstremt hårdt materiale. Det er et 100% lukket materiale som gør at lugt, fugt og farve ikke kan sætte sig. Corian® er gennemfarvet hvilket betyder at mønstre og farver ikke kan slides af.

Hvordan vedligeholder jeg min stålbordplade?

Med en bordplade i rustfrit stål får du en bordplade for livet, som er nem at holde, og stort set ikke kan slides op.
Som daglig rengøring er det nok at tørre bordpladen af med en fugtig klud, og tørre evt. overskydende vand væk for at undgå kalkaflejringer. I tilfælde af genstridigt snavs eller kalk bruges vand tilsat sulfo eller evt. en mild eddikeopløsning. Bemærk at brug af stålsvampe eller ståluld på en rustfri stålbordplade samt ætsende rengøringsmidler frarådes. Der frarådes også brug af ufortyndede rengøringsmidler, samt at udtørrede rester skrabes eller ridses væk, da dette kan efterlade grimme mærker.
Bordpladen vil med tiden få nogle ridser, dette betragtes på stål-bordplader som patina på samme måde, som eksempelvis træ-bordplader skifter farve med tiden. Mindre ridser kan dog i nogle tilfælde fjernes ved hjælp af et rengøringsmiddel med slibemidler for eksempel skurepulver. Husk altid at pudse i sliberetningen.

Hvordan vedligeholder jeg min Corian bordplade?

Corian kræver ingen vedligeholdelse. Ved daglig rengøring er alt hvad der kræves en blød klud og rent vand. Genstridigt snavs kan oftest klares med opvaskemiddel eller et mildt rengøringsmiddel og en våd klud. Hvis man ønsker at ”polere bordpladen” op kan dette klares med et mildt rengøringsmiddel med slibeeffekt på en klud. For det bedste resultat skal bordpladen ”slibes” i cirkulære bevægelser. Derefter tørres der af med en fugtig og til sidt en blød tør klud.

Hvordan regner jeg en pris ud på min bordplade?

Du indtaster målene i vores prisberegner. Herefter vælger hvilken type bordplade du kunne tænke dig samt evt. vask og kogeplade udskæring. Hvorefter du får prisen på din bordplade.

Hvis bordpladen svinger i dybden måler du altid på det dybeste sted på bordpladen

Hvis du har en vinkel bordplade er det nemmeste at skitsere din bordplade. Derefter fortsætter du den ene forkants linje igennem din plade for at opdele den i 2 hvorefter den let kan beregnes som 2 separate plader. Husk at tilføje en eventuel vinkelsamling.

Kan jeg regne med den pris som jeg har fået fra jeres beregner?

Hvis du er sikker på at alt er indtastet korrekt kan du trygt stole på vores beregner. Vi benytter selv den samme beregner når vi udregner priser. Hvis du er i tvivl eller bare vil være sikker er du altid velkommen til at sende os en mail med en skitse eller en beskrivelse af din bordplade. Så vil du hurtigt få svar fra os men et tilbud på din nye bordplade.

Hvortil kan i levere?

Vi er leveringsdygtige i hele Danmark og hvis du vælger at vi skal montere din bordplade er det altid os selv der kommer.

Hvordan kan jeg være sikker på at kvaliteten er i top?

JKS Bordplade er leverandør til flere danske køkkenbutikker hvor kravene ofte er høje. Vi sætter en stolthed i at levere et godt resultat og vi altid højt op i kvaliteten af vores arbejde. Dette kan du selv få at se hvis du kommer og besøger os i vores showroom i Gentofte hvor du altid er velkommen.

Hvorfor er i billigere end alle butikkerne?

Det er vi fordi at du hos JKS Bordplade køber du direkte hos producenten og sparer fordyrende mellemled. Vi producerer vi selv alle vores bordplader på eget værksted i Espergærde.